Bereikbaarheid

Sommige dingen kan je als organisatie niet veranderen: je locatie is daar bijvoorbeeld één van. Toch kan je ook tastbare inspanningen doen om de bereikbaarheid te verhogen.

Vaker dan je denkt, vermelden organisaties niet waar de activiteit precies doorgaat en hoe je die plaats kan bereiken. Ze gaan ervan uit dat iedereen de locatie kent en de weg wel vindt. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Geef daarom zoveel mogelijk informatie mee over de bereikbaarheid van je activiteit.

- Waar gaat het precies door?
- Hoe geraak je er?
- Wat is een veilige fietsroute?
- Welke bus of trein moet je nemen? Aan welke halte stap je af? Waar vind je de uurregeling?

Ook als je zelf bepaalde maatregelen neemt om de bereikbaarheid te verhogen, zoals een carpoolsysteem of georganiseerd vervoer, dan communiceer je dit best duidelijk en voldoende ruim op overhand. Je kan bijvoorbeeld ook iemand voorzien die de kinderen thuis oppikt of die hen helpt een drukke weg of een gevaarlijk kruispunt over te steken. Als je op verplaatsing gaat, spreek je best eerst samen af op een vertrouwde plaats om van daar samen te vertrekken.

Zoals hierboven al vermeld, gaan organisaties er soms te gemakkelijk vanuit dat mensen hun locatie wel kennen. Dit is echter niet altijd het geval. In Lokeren liggen de meeste verenigingen niet aan de straatkant, waardoor ze een beetje verstopt lijken te zitten. Zet daarom extra in op zichtbaarheid in het straatbeeld: bijvoorbeeld door een bord, vlag, pijl, … te plaatsen zodat mensen weten waar ze precies moeten zijn.