Dienstencentrum

Iedereen welkom

Ben je op zoek naar een plaats waar je anderen kan ontmoeten? Een plek waar je terecht kan voor een praatje en een drankje, ontspannende activiteiten en infomomenten over diverse thema's? Bij het dienstencentrum ben je aan het juiste adres!

Het dienstencentrum is er voor en door Lokeraars. Iedereen is welkom! Via de activiteiten maak je kennis met verschillende diensten, organisaties en verenigingen.

Maandelijkse activiteiten

De activiteiten in het dienstencentrum vinden elke derde dinsdag van de maand plaats. In de voormiddag staat er telkens een workshop rond digitalisering op het programma in het Sociaal Huis (Lepelstraat 4), in de namiddag is er tijd voor een andere activiteit die plaatsvindt op verschillende locaties. 

In het kader van de opstartactiviteiten worden de meeste activiteiten voorlopig gratis aangeboden. Voor de workshops rond digitalisering zijn de plaatsen beperkt, dus inschrijven is de boodschap. Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging hebt gekregen.

Ook voor de namiddagactiviteit vragen we om bij voorkeur vooraf in te schrijven. Hier krijg je enkel een melding als het maximum toegelaten personen overschreden wordt.

Inschrijven

Een overzicht van alle activiteiten vind je onderaan deze pagina. Per activiteit wordt aangegeven vanaf welke datum je kan inschrijven. Hou hier zeker rekening mee.
Inschrijven via:

  • de link onderaan iedere activiteit;
  • het Infopunt (Groentemarkt 1) op 09 235 31 00;
  • het onthaal van het Sociaal Huis (Lepelstraat 4) op 09 235 03 00.

Inschrijven ter plaatse is enkel mogelijk indien de activiteit nog niet volzet is.

Wens je meer informatie over het dienstencentrum of een specifieke activiteit? Contacteer dan dienst Zorg en Preventie op 0478 82 91 71 of dienstencentrum@lokeren.be (bereikbaar op maandag en dinsdag).

Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen op dat ogenblik. 

Mantelzorgactiviteiten

Leg contact met andere mantelzorgers tijdens één van onze activiteiten: de wandelzorgers en de mantelbabbel.

Meer lezen

Maart 2023

In maart maak je kennis met ons nieuwe Digipunt, knutsel je een paasstukje in elkaar en krijg je meer info over de sociale premies in onze stad.

Meer lezen

Februari 2023

In de maand februari proberen we een maand geen alcohol te drinken, met een workshop mocktails maken helpen we je op weg. We maken je wegwijs in de Lokeren-app en leren je EHBO.

Meer lezen