Dienstencentrum

Iedereen welkom

Ben je op zoek naar een plaats waar je anderen kan ontmoeten? Een plek waar je terecht kan voor een praatje en een drankje, ontspannende activiteiten en infomomenten over diverse thema's? Bij het dienstencentrum ben je aan het juiste adres!

Het dienstencentrum is er voor en door Lokeraars. Iedereen is welkom! Via de activiteiten maak je kennis met verschillende diensten, organisaties en verenigingen.

Maandelijkse activiteiten

De activiteiten in het dienstencentrum vinden elke derde dinsdag van de maand plaats. In de voormiddag staat er telkens een workshop rond digitalisering op het programma in het Sociaal Huis (Lepelstraat 4), in de namiddag is er tijd voor een andere activiteit die plaatsvindt op verschillende locaties. 

In het kader van de opstartactiviteiten worden de meeste activiteiten voorlopig gratis aangeboden. Voor de workshops rond digitalisering zijn de plaatsen beperkt, dus inschrijven is de boodschap. Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging hebt gekregen.

Ook voor de namiddagactiviteit vragen we om bij voorkeur vooraf in te schrijven. Hier krijg je enkel een melding als het maximum toegelaten personen overschreden wordt.

Inschrijven

Een overzicht van alle activiteiten vind je onderaan deze pagina. Per activiteit wordt aangegeven vanaf welke datum je kan inschrijven. Hou hier zeker rekening mee.
Inschrijven via:

  • de link onderaan iedere activiteit;
  • het Infopunt (Groentemarkt 1) op 09 235 31 00;
  • het onthaal van het Sociaal Huis (Lepelstraat 4) op 09 235 03 00.

Inschrijven ter plaatse is enkel mogelijk indien de activiteit nog niet volzet is.

Wens je meer informatie over het dienstencentrum of een specifieke activiteit? Contacteer dan Ilse Diddens op 0478 82 91 71 of dienstencentrum@lokeren.be (bereikbaar op maandag en dinsdag).

Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen op dat ogenblik. 

15 maart 2022

In de voormiddag bieden we een workshop aan rond het gebruik van ItsMe, het Covid Safe Ticket en je Burgerprofiel. In de namiddag ben je meer dan welkom om kennis te maken met het Infopunt van stad Lokeren en de diensten Welzijn.

Meer lezen

24 mei 2022 - Extra activiteit

Een infodag die volledig in het teken staat van de e-bike. Voor al wie nog twijfelt om een elektrische fiets aan te kopen of voor iedereen die nog wat extra tips over het gebruik ervan kan gebruiken.

Meer lezen

19 april 2022

Benieuwd hoe je het best aan de slag gaat met WhatsApp en Skype? Schrijf je dan zeker in voor de workshop in de voormiddag. In de namiddag besteden we aandacht aan valtraining en -preventie bij 55-plussers.

Meer lezen

21 juni 2022

In de voormiddag organiseren we een workshop rond online bankieren. In de namiddag trekken we naar het Stadsmuseum en brengen we een bezoek aan de expo "Blijven Hangen. Op zoek naar het caféleven in Lokeren".

Meer lezen

17 mei 2022

Vandaag sluit je aan voor een workshop omtrent privacy en beveiliging bij het gebruik van het internet. In de namiddag praten we in het Stadsmuseum bij een tasje koffie over de komst van de eerste generaties arbeidsmigranten in de jaren 1960 en 1970 en het samenleven in de diverse stad nu.

Meer lezen