16/08/2022

18 september: benen baas tijdens Autoloze Zondag

Algemeen nieuws Evenementen Jeugd Mobiliteit Sport Toerisme

 Fietsers, wandelaars, skaters en kinderwagens krijgen zondag 18 september van 13 tot 17 uur vrij spel in onze stad. Tijdens deze Autoloze Zondag wordt het centrum van Lokeren verkeersvrij gemaakt en voorzien we heel wat activiteiten voor jong en oud.

Wat valt er te beleven?

Veel, héél veel! Wat dacht je van een ritje op go carts of een race in een zeepkist? Daag je liever je vrienden uit? Fiets hen dan uit het wiel op rollen of op het speciaal aangelegde fietsparcours.

Of versla hen tijdens een wedstrijdje kubb. Pak je al eens graag uit met je skills op wieltjes? Dan is de mobiele pumptrack zeker iets voor jou. Breng je eigen bmx, step, roller skates, fiets, … mee en toon ons hoe vlot jij over het parcours gaat.

Wil je het iets spectaculairder? Neem dan zeker plaats in de space bikes en maak een looping van 7 meter terwijl je op een fiets zit. Spanning en sensatie gegarandeerd dus. Tussendoor is er ook ruimte om je te wagen aan een spelletje spikeball, arrow tag of hockey.

  

De (aller)kleinsten laten zich op de grime-stand omtoveren tot prinses, piraat, stoere krijger of superheld en leven zich nadien helemaal uit op één van de springkastelen.

Dorst en honger?

Uiteraard vergeten we ook de innerlijke mens niet. Tijdens Autoloze zondag geniet je van een verfrissend (of verwarmend) drankje bij onze lokale horeca-uitbaters en dankzij verschillende foodtrucks is een hongertje makkelijk te stillen.

Het evenement wordt feestelijk geopend door onze bellemannen onder begeleiding van de Socialistische Harmonie Vooruit. Tussendoor zorgt Goe Vals en uit de Moate voor de nodige ambiance. Noteer deze datum alvast in je agenda, samen maken we er een fantastische zondag van.

Aangepaste mobiliteit

Om op een veilige manier te genieten van Autoloze Zondag wordt de mobiliteit in het centrum van onze stad tijdelijk aangepast.

 • Autovrije straten: Opgelet in de Infokrant van september stonden de autovrije straten fout opgenomen.
  Zo worden de Durmelaan vanaf de Oude Vismijn, de Markt + Durmebruggen, Stadswaag en de Grote Kaai tot parking Grote Kaai volledig verkeersvrij.
   
   1. Spikeball - Kubb
   2. Hockey
   3. Pannakooi
   4. Fietsparcours - Go-carts
   5. Fietsen op rollen
   6. Grime
   7. Pumptrack
   8. Space-bikes
   9. Springkastelen
   10. Skate
   11. Zeepkisten
   12. Arrow tag

  

 

 

 

 • Andere straten lopen dood of vormen een lus zodat je aan dezelfde kant weer het centrum kan verlaten. De straten worden aangeduid met een nadar met daarop een bord ‘kermis’ en ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. Doorgaand verkeer is er onmogelijk, maar buurtbewoners raken zo zonder problemen tot aan hun woning.

 • Van de Stationsstraat – Koophandelstraat wordt bovendien een lus gemaakt door auto’s toe te laten in de voetgangerszone t.h.v. Delhaize. Het station, de brandweer en het Vitaz blijven uiteraard wel bereikbaar. Ook worden er extra fietsenstallingen voorzien aan de rand van de verkeersvrije zone. 

Zo geniet iedereen maximaal van een fijne en veilige zondag!