02/10/2023

Gezocht: standhouders voor onze jaarlijkse kerstmarkt

Evenementen Ondernemen Toerisme

Het is bijna zover! Onze jaarlijkse kerstmarkt staat weer voor de deur, en we zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die samen met ons deze sfeervolle traditie willen voortzetten.

De kerstmarkt vindt plaats op vrijdag 8 december vanaf 18 uur en op zaterdag 9 december vanaf 15 uur. De kerstchalets worden door de standhouders telkens opengehouden tot minimum 22 uur, maar de algemene sluitingstijd van de kerstmarkt wordt voorzien om middernacht.

Wil jij jouw producten in de schijnwerpers zetten tijdens dit magische evenement? Grijp dan nu je kans om een kerstchalet te bemachtigen en je aanbod te presenteren. 

Wie kan deelnemen?

Alle Lokerse ondernemers, van startende ondernemingen tot gevestigde waarden, zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze kerstmarkt. Om een gevarieerd aanbod te garanderen, zijn er enkele voorwaarden opgesteld:

  • Een standhouder is gevestigd in Lokeren en beschikt over een ondernemingsnummer;
  • Een standhouder mag geen privépersoon of vereniging zijn;
  • Focus wordt gelegd op kerstgerelateerde geschenkartikelen;
  • Verkoop van eten en drinken voor consumptie ter plaatse is niet toegestaan*;
  • De standhouder dient in orde te zijn met de vigerende wetgeving omtrent zijn verkoopsartikel.

*Drank zal, zoals vorige editie, voorzien worden in een gemeenschappelijke toog door een samenwerking van verenigingen. Eten wordt voorzien door de vaste standhouders. 

Standplaats en infrastructuur

Om je aanwezigheid te verzekeren, vragen we een kleine standplaatsbijdrage. Je krijgt een gezellige kerstchalet (chalet 2,20 m breed – 1,20 diep – 2,40 m hoog) ter beschikking waarin je jouw kraampje kan uitbaten. We hebben 14 standplaatsen beschikbaar, dus aarzel niet te lang!

Je chalet is voorzien van een elektriciteitsaansluiting en basisverlichting. Voor verdere (sfeer)verlichting en verlengkabels zorg je zelf, alsook voor de volledige inrichting (aankleding, stoelen, …)

Keuze van deelname + prijzen

We begrijpen dat het voor sommige ondernemers een uitdaging kan zijn om beide dagen aanwezig te zijn. Daarom geven we je de keuze om je in te schrijven voor één of beide dagen van de kerstmarkt.

  • Vrijdag van 18 tot 22 uur: 50 euro
  • Zaterdag van 15 tot 22 uur: 80 euro
  • Vrijdag van 18 tot 22 uur + zaterdag van 15 tot 22 uur: 100 euro

Kans maken op een plekje?

Schrijf je in via dit inschrijvingsformulier.

Uiterste deadline inschrijving: 15 oktober 2023.

Je ontvangt in de laatste week van oktober een mail met de bevestiging of je al dan niet een standplaats kan invullen. Bij het toewijzen van de standplaatsen wordt de diversiteit van het totaalaanbod bewaakt. Bij grote interesse gaat de voorkeur naar standhouders die twee dagen aanwezig kunnen zijn.

Bijkomende vragen? Laat het ons weten via toerisme@lokeren.be.