Buddyproject voor nieuwkomers

Buddy's gezocht

Elk jaar verwelkomt onze stad nieuwe inwoners. Een deel van hen zijn ook nieuw in België en volgen een inburgeringstraject. Om hen te helpen een netwerk op te bouwen en wegwijs te maken in onze veelzijdige stad zijn we op zoek naar buddy’s.

Als buddy koppelen we je gedurende 6 maanden aan een inburgeraar en doen jullie samen fijne activiteiten. Hierdoor leren jullie elkaar en de stad beter kennen.

Heb jij interesse om buddy te worden en op deze manier nieuwkomers in Lokeren te ondersteunen?

Laat dan HIER je contactgegevens na en wij contacteren jou.

Meer info?

diversiteit@lokeren.be

Proeftuin sociaal netwerking en participatie van inburgeraars

Het buddyproject is een onderdeel van de proeftuin sociaal netwerking en participatie voor inburgeraars. Hiermee testen wij net als 25 andere steden en gemeenten uit hoe we inburgeraars kunnen ondersteunen. Inburgeraars zijn nieuwkomers in België met verblijfsrecht die zich langdurig vestigen in Vlaanderen of Brussel, vb. gezinsherenigers, vluchtelingen, geregulariseerde personen… 

Op dit moment bestaat het inburgeringstraject uit drie pijlers: Nederlandse les, een cursus maatschappelijke oriëntatie en trajectbegeleiding naar opleiding en/of werk. Vanaf juni 2022 voegt de Vlaamse overheid daar een vierde pijler aan toe: een traject op maat dat nieuwkomers ondersteunt in het uitbouwen van een sociaal netwerk en participatie in onze stad.

Stad Lokeren rolt tot die tijd een proeftuin uit waarbij we inzetten op twee projecten. Enerzijds is er dit buddyproject waarvoor we enthousiaste buddy’s zoeken. Anderzijds is er het vrijwilligersproject in samenwerking met Refu Interim. Meer info over dat project vind je hier.