Zwembaden

Zwembad Durmehal is het nieuwe zwembad van Lokeren. Je vindt er zowel een sportbad(25 meter x 17 meter) als een recreatiegedeelte met instructiebad.

Sportbad

De sportieve zwemmers kunnen baantjes zwemmen in het 25 metersportbad. Het zwembad heeft 6 wedstrijdbanen of 8 trainingsbanen. In de lengte is er een beweegbare bodem (0 tot 2 meter). Tijdens het baantjeszwemmen wordt de bodem op 1m30 geplaatst. Wanneer het zwembad open is voor recreatie, wordt bij aanwezigheid van grotere groepen (of zwemlessen) met kleinere kinderen de bodem verhoogd. De redders bepalen op dat moment de hoogte van de bodem in functie van de aanwezige groepen.
Alle praktische info voor je zwembadbezoek vind je hier. 

Wellness

Ontspan en relax in de sauna, het stoombad of de whirlpool.

Whirlpool
Spieren even warm maken voor je het sportbad induikt? Of gewoonweg even relaxen? Het is heerlijk genieten in de whirlpool.

Stoombad
Een stoombad heeft tal van voordelen. Het verlicht de ademhaling en stimuleert de transpiratie. Bovendien is het goed voor je huid. Met een temperatuur tot 50 °C kan je hier heerlijk tot rust komen.

Sauna
Voor je ontspannende bezoek aan het zwembad nog meer compleet te maken, is een bezoek aan de sauna, met een temperatuur van 80 à 90 °C aan te raden. De sauna werkt via een elektrische saunakachel en laat je niet alleen tot rust komen, het stimuleert bovendien de bloedcirculatie in je lichaam.

In de sauna is het gebruik van een eigen handdoek verplicht. Neem er dus eentje extra mee bij je bezoek. 

Voor de sauna en het stoombad is het douchen voor en na gebruik verplicht. De minimumleeftijd is 16 jaar en de maximale duurtijd per bezoek is 15 minuten. Het dragen van zwemkledij is verplicht.

Recreatiebad

Peuterbad met speeltoestellen 
De allerkleinsten kunnen zich uitleven in het warme plonsbad (0,15 meter - 0,4 meter). In deze oppervlakte van 55m² vind je een miniglijbaan, waterkanonnetjes, spuitelementen en een whale tail.

Glijbaan 50 meter 
Ontdek onze 50 meter lange glijbaan en ervaar de toffe lichteffecten. Hoeveel lichtkoepels kan jij aantikken?

Waterkreek 
Laat je meevoeren door het snelle water van onze waterkreek (1,2 meter diepte) of doe het wat rustiger aan en relax op onze bruisbank.

Instructiebad

Het instructiebad voor verschillende doelgroepen is 60m² groot en heeft een beweegbare bodem (0 tot 1,2 meter diepte).

Brasserie

Geniet van een hapje en een drankje in onze SPRUIT Kitchen & Bar, een ontmoetingsplek voor jong en oud. Ze maken je zwemuitje volledig compleet.