Vrije tijd Sport

Zwembad

 

Momenteel kan je al terecht in zwembad Durmehal voor baantjeszwemmen. Dit zowel ’s ochtends, ’s avonds als in de (voor-) avond. Bekijk de openingsuren.

Op 16 en 17 maart openen zwembad Durmehal officieel voor het grote publiek met een feestelijk openingsweekend, dit zowel voor het sportbad als voor het recreatiegedeelte. Om dat te vieren, worden dat weekend alle toeters en bellen uit de kast gehaald met tal van initiaties en demonstraties van de Lokerse zwemclub, duikers en triatlonclub. Meer info over het programma. 


Over de naam
“Durmehal” was de oude naam van de sporthal. Wie ging zwemmen, deed dat in het “Durmebad”. Gezien het gebouw in zijn totaliteit een grote hoeveelheid aan diensten en accommodaties huisvest (Huis van het Kind, Speel-o-theek, fuifzaal, sportzalen, zwembad), werd er gekozen om het gebouw één duidelijke verzamel- en roepnaam mee te geven. En daarvoor werd er teruggegrepen naar de oude bekende: Durmehal. En als we volledig willen zijn, is dat het “Sport- en Jeugdcentrum Durmehal” En niet langer het Sport- en Jeugdcomplex. Zwemmen gaat dus voortaan door in het "zwembad Durmehal".