Thema Ondernemen

Ondernemen
Landbouw (Ondernemen) Middenstand en horeca Vergunningen Werken (Ondernemen)


PAGINA

Ondernemen

PAGINA

Vergunningen

DIENST/PRODUCT

Cadeaucheque Fel Naturel

DIENST/PRODUCT

Industriepark E17/4

DIENST/PRODUCT

Lokerse Koopzondagen

Kom langs op zondag 19 december en laat je verwennen door de Lokerse winkels!

DIENST/PRODUCT

Korte keten-thuisverkoop

In Lokeren is de Korte keten-thuisverkoop een succes. Heel wat tuin- en landbouwers bieden hun producten aan op het erf: verser en beter voor het klimaat! 

DIENST/PRODUCT

Starten in de horeca

Ben je van plan een eigen horecazaak te beginnen? Hier vind je alle informatie terug die je nodig hebt.

DIENST/PRODUCT

Premie voor het planten en onderhouden van kleine landschapselementen

Elke burger die op grondgebied Lokeren voorziet in de aanleg en onderhoud van hoogstammige bomen, houtkanten, knotbomen, hagen, poelen…komt in aanmerking tot het verkrijgen van financiële compensatie ervan mits voldaan is aan de voorwaarden.

DIENST/PRODUCT

Plaatsen van een terras

DIENST/PRODUCT

Landbouwcompensatiefonds en schadecommissie

Dit fonds bestaat sinds 2000 en is eind 2007 volledig hernieuwd. Elke land- en tuinbouwer die akkers en weiden heeft die worden afgebakend door hoogstammige bomen, knotbomen en houtkanten, komen in aanmerking tot het verkrijgen van een financiële compensatie voor de schade die hun teelten of weiden oplopen door voornoemde randbegroeiing indien voldaan is aan de voorwaarden.

...

DIENST/PRODUCT

Toegankelijkheidspremie

Aanvraag van een subsidie voor het beter toegankelijk maken van handelspanden voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen. 
LET OP: Onderaan dit formulier dient u enkele formulieren up te loaden. U kan deze best bij de hand nemen.

DIENST/PRODUCT

Verfraaiingspremie voorgevel handelspand

Aanvraagformulier premie voor het verfraaien van de voorgevel van handelspanden.

DIENST/PRODUCT

Slachtbewijs

DIENST/PRODUCT

Landbouwfolies recycleren

DIENST/PRODUCT

Straatmuzikant

Straatmuzikanten hebben een vergunning nodig als ze op straat muziek willen spelen. Bovendien mogen straatmuzikant niet eender waar op straat spelen.

DIENST/PRODUCT

LOKODA

Lokoda, de LOkerse KOopjesDAg, is de jaarlijkse braderij van de Lokerse horeca, middenstand en marktkramers. In het centrum van Lokeren vind je allerlei kraampjes terug. De horeca zet zijn terrasjes open en je kan genieten van de allereerste solden bij de Lokerse winkels. 

DIENST/PRODUCT

Jobbeurs Lokeren

Op dinsdag 5 oktober organiseert VDAB samen met de Stad Lokeren een jobbeurs in het Sport- en Jeugdcomplex. 50 Lokerse bedrijven laten jou kennis maken met hun bedrijf en hun openstaande vacatures. Dé beurs dus voor iedereen die een job zoekt dicht bij huis. De jobbeurs vindt plaats van 12 tot 16 uur. Je vindt alle informatie ook terug op de website van VDAB. 

De jobkrant, met daarin alle...

DIENST/PRODUCT

Vlaams Beschermingsmechanisme

Vlaamse ondernemingen getroffen door verstrengde coronamaatregelen (omzetdaling van minstens 60% of verplichte sluiting) kunnen hier het Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme aanvragen.

DIENST/PRODUCT

Horeca pop-up beginnen

Wil je graag een horeca pop-up starten in Lokeren? Om jouw pop-up vergunning te krijgen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. We leggen hier uit hoe je jouw pop-up zaak kan starten. 

DIENST/PRODUCT

Afwijkingen wekelijkse rustdag 2021

Hier vind je alle afwijkingen voor de wekelijkse rustdag terug voor 2021. 

DIENST/PRODUCT

Eindejaarsactie Lokeren Twinkelstad

In Lokeren en de omliggende deelgemeenten wordt lokaal shoppen beloond. Shop bij één van de vele handelszaken en maak kans op prachtige prijzen!

DIENST/PRODUCT

Gratis ophaaldienst van asbestdaken bij landbouwers door OVAM

In juli keurde de Vlaamse regering het protocol voor ondersteuning van de landbouwsector goed. Met dit protocol pakt de Vlaamse regering het asbestpassief in de landbouwsector aan en stimuleert ze de sector om de asbestdaken op agrarische gebouwen versneld te verwijderen.