Bloem- en kruidenrijke vegetatie of bloemenweide aanleggen

Wil je graag meer vlinders, wilde bijen of andere insecten spotten in je tuin? Ga dan voor de aanleg van een bloem- en kruidenrijke vegetatie en zorg er zo voor dat deze diertjes snel hun weg naar jouw tuin vinden.

Welke plantensoorten kies ik?

Indien minstens de helft van de gebruikte plantensoorten in deze bloem- en kruidenrijke vegetatie voldoende nectar en/of stuifmeel ter beschikking stelt voor bijen, vlinders, kevers, … komt deze in aanmerking voor een subsidie.

Van de inheemse kruidachtige planten is geweten dat er altijd voldoende soorten bestaan die voldoende stuifmeel en/of nectar ter beschikking stellen voor elk van de bij ons voorkomende insecten. Door een waaier van verschillende inheemse plantensoorten te gebruiken is er dan ook zekerheid dat bijna het volledig spectrum van de insecten zijn voedsel gaat vinden.

Hoe leg ik een bloemenweide aan?

Vraag jouw subsidie aan

Wil jij als inwoner, vereniging, instelling, school of bedrijf actie ondernemen om jouw buurt, wijk of straat groener en bloemrijker te maken? Vraag jouw financieel duwtje in de rug aan via onderstaande knop. Alle voorwaarden om aanspraak te maken op deze subsidie lees je na in het reglement.