Wonen
⤷
Bouwen
Huren
Identiteit (Wonen)
Landbouw (Wonen)
Samenleven
Senioren (Wonen)
Veiligheid (Wonen)
Aangifte van een adreswijziging
Wie verhuist, is verplicht zijn nieuw adres binnen de acht werkdagen aan te geven bij de gemeente van de nieuwe woonplaats.
Omgevingsvergunning
Wie een stedenbouwkundige, milieuvergunning of beide nodig heeft, vraagt voortaan één omgevingsvergunning aan. In de meeste gevallen kan men de aanvraag digitaal doen via het Omgevingsloket van de Vlaamse overheid.
Ruimtelijke Uitvoeringsplannen
Loket gemeentebelastingen
In dit loket kan je een overzicht vinden met links naar formulieren op het belastingenloket.
Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan
Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is een beleidsplan dat vanuit de bestaande ruimtelijke, sociale en economische structuur de gewenste ruimtelijke structuur van de stad Lokeren vastlegt.
Aansluiting riolering
Sloop- en bouwpremie
Hemelwater en infiltratiepremie
Bij de stad kan je een premie aanvragen voor het installeren van een hemelwaterput en/of infiltratievoorziening.
Aankoop van een sociale woning bij een SHM
Leegstand
Stedelijke renovatiepremie
De stedelijke renovatiepremie is er voor eigenaars die hun woning wensen te renoveren, ongeacht of dit de eigen woning is of een huurwoning.
Verlagen boordstenen
Verklaring van onbewoonbaarheid
Verwaarlozing
Renovatieadvies aan huis
De renovatieadviseur van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt Oost-Vlamingen die hun verbouwing op een duurzame manier willen aanpakken.
Sociaal verhuurkantoor / SVK Waasland
Een sociaal verhuurkantoor huurt woningen op de private huurmarkt om ze daarna te verhuren aan woonbehoeftige personen en gezinnen. Zo ben je als eigenaar verlost van de administratieve rompslomp en kan je verhuren zonder zorgen. Als huurder ben je zeker dat je in een betaalbare, kwaliteitsvolle woning terecht komt.