Thema Kinderen en jongeren

Vrije tijd
⤷ Bibliotheek Kinderen en jongeren Markten en kermissen Sport Stadsmuseum Toerisme Zelf iets organiseren


PAGINA

Vrije tijd

PAGINA

Jeugd

PAGINA

Evenementen

PAGINA

Vorming

PAGINA

Speel-o-theek

DIENST/PRODUCT

Speelpleinwerking

Elk jaar gaat een team van vrijwillige animatoren en beroepskrachten van de stedelijke dienst Sport en Jeugd op verschillende locaties in Lokeren aan de slag om kinderen een onvergetelijke zomer te geven.

DIENST/PRODUCT

Spat!

Elke “kleine” schoolvakantie en in sommige weken van de zomervakantie staat de stedelijke Dienst Sport en Jeugd in voor een vrijetijdsaanbod voor Lokerse kinderen en jongeren.

DIENST/PRODUCT

Volle Petrol

DIENST/PRODUCT

Lokeren vanuit de lucht

Beleef Lokeren en het Waasland op een unieke manier. 

Stijg met een heerlijke zucht tot boven in de lucht! 

 

DIENST/PRODUCT

Buitenspeeldag

Wegens corona is een massale Lokerse buitenspeeldag op de site aan de Nachtegaallaan niet mogelijk. Toch vinden we het belangrijk dat kinderen en jongeren voldoende buiten spelen, zeker in tijden van corona! Om die reden organiseren we dit jaar een uitgebreid alternatief.

DIENST/PRODUCT

Dag van de jeugdbeweging

Ieder jaar worden, op de Vlaamse Dag van de jeugdbeweging, de leden en leiding van de Lokerse jeugdverenigingen in de bloemetjes gezet.

DIENST/PRODUCT

Op kamp in Lokeren

Lokeren is een gezellige, groene stad tussen Gent en Antwerpen. Een paradijs voor wandelaars, fietsers en boottoeristen maar ook heel wat verenigingen vinden hier een plaats voor de organisatie van hun cursussen, bosklassen, weekends of kampen. Onze stad heeft momenteel acht verblijfscentra met een ruim aantal overnachtingsplaatsen

DIENST/PRODUCT

Speelstraten

Tijdens mooie dagen spelen we graag buiten, in dichtbevolkte gebieden zoals de stad is dat niet zo evident. Ouders zijn vaak (terecht) bezorgd over de verkeerssituatie, dat wordt in Lokeren opgelost door de inrichting van speelstraten*. 

*De speelstraat is een straat die tijdelijk (maximaal 2 achtereenvolgende weken in de paasvakantie en maximaal 3 achtereenvolgende weken in de...

DIENST/PRODUCT

Opleiding fuifcoach

Leer hoe je fuiven en evenementen in goede banen kunt leiden met deze gratis opleiding.

DIENST/PRODUCT

Stad op Stelten

Stad op stelten wordt om de 2 jaar georganiseerd als een feestweekend om het jeugdwerk op een laagdrempelige manier voor te stellen en te promoten in het centrum van de stad.

DIENST/PRODUCT

Subsidies voor vorming

DIENST/PRODUCT

Vorming op maat

De stad wil je helpen met specifieke noden of moeilijkheden binnen de werking van je jeugdinitiatief. 

DIENST/PRODUCT

Erkenning jeugdwerk

DIENST/PRODUCT

Week van het bos

Word een echte avonturier en ga op ontdekking in de natuur, gewoon bij jou achter de hoek. 
Vervul de vijf opdrachten die jouw zintuigen op scherp zetten. Klaar? Start!

 

DIENST/PRODUCT

Tienerevenement

Alternatief voor geannuleerde tienerfuif. Allerlei workshops/activiteiten & openluchtcinema op vrijdag 27 augustus (exclusief voor tieners geboren in 2005 t.e.m. 2009) 

DIENST/PRODUCT

Kinderrechtenwandeling

DIENST/PRODUCT

Fietsbieb

 

 

 

 

DIENST/PRODUCT

VéLokeren

We kunnen er niet omheen: fietsen is hip! Ook stad Lokeren houdt van fietsen. Dus haal je stalen ros van stal en smeer de benen in, want samen trappen we richting een gezondere en duurzame toekomst. Koersfiets, mountainbike, tandem, eenwieler, omafiets, ligfiets, driewieler of e-bike, alles kan. Doe jij ook mee? Volg al onze projecten en initiatieven hier op.

 

DIENST/PRODUCT

Akabe

ANDERS KAN BEST

Voor wie?

Voor jongens en meisjes van 6 tot 21 jaar met nood aan extra begeleiding, met een mentale of fysieke beperking, een ontwikkelingsstoornis... 

Voor wie zin heeft in een zondag vol plezier, avontuur en knotsgekke activiteiten maar vooral een namiddag waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn! 

Waar?

Onze activiteiten vinden plaats op de terreinen van Scouts...

DIENST/PRODUCT

Speel-o-theek

DIENST/PRODUCT

JAC Lokeren

DIENST/PRODUCT

Awel

DIENST/PRODUCT

WAT WAT