Nieuws

Heraanleg Stationsplein Eksaarde en dorpsplein Eksaarde

Gepost op 06/12/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker a31.jpg

De powerpoints over de heraanleg van de beide pleintjes zijn hier te bekijken.

Powerpoint Eksaarde

Powerpoint Daknam

Lees meer…


Toelating nieuwjaarsvuurwerk

Gepost op 30/11/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker firework-1494873.jpg

De burgemeester verleent toelating om op 1 januari 2018, op oudejaarsnacht, vanaf middernacht tot 1 uur vuurwerk af te schieten.

Lees hier het besluit na en lees zeker de veiligheidsvoorschriften.

Lees meer…


Stad stelt ontwerper aan voor verkaveling Spoele

Gepost op 27/11/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker pipe-1-1219740.jpg

De stad bereidt een verkaveling in de wijk Spoele voor, en heeft een ontwerper aangesteld om een ontwerp op te stellen voor de riolering en de wegenis. Dat is de bvba S. Bilt uit Willebroek.

Lees meer…


Stad Lokeren neemt extra maatregelen om sluipverkeer te weren na afronding werken Zelebaan

Gepost op 15/11/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker a31.jpg
U heeft het ongetwijfeld al gemerkt: de werken aan de N47 (de Zelebaan) zijn zo goed als volledig afgerond. Meer nog, dankzij de inspanningen van de aannemer en de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) is dat ruim binnen de voorgeschreven termijn gebeurd. Toch zijn het moeilijke tijden geweest, en de stad dankt u van harte voor het geduld en de positieve houding die u daarbij aan de dag hebt gelegd.
 
Nu volgen nog enkele maatregelen om het sluipverkeer uit de woonstraten rond de...

Lees meer…


Intrede van de Sint in Lokeren

Gepost op 08/11/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker 22555260_1826869547343005_7826727169626876567_n.jpg

Op 18 november om 14 uur komt de Sint aan per boot aan de steiger van de Durme langs het park. Daar wordt hij opgewacht door de Lokerse kinderen. Onder begeleiding van de harmonie Vooruit gaat het dan in stoet naar het sport- en jeugdcomplex waar in de fuifzaal vanaf 15 uur een kinderanimator optreedt. De namiddag wordt afgesloten met het uitdelen van fairtrade chocolade aan alle aanwezige kindjes. 
De kinderen moeten wel vooraf ter plaatse inschrijven.

Lees meer…


Openbare verkoop fietsen, grasmaaiers,...

Gepost op 07/11/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker

Hier kan u de foto's bekijken van het aangeboden materiaal.
De verkoop gaat door op zaterdag 18 november 2017.

Lees meer…


Lokeraar discussieert mee over toekomst stationsbuurt

Gepost op 23/10/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker Naamloos.png

De buurt voor en achter het station moet er in de toekomst helemaal anders gaan uitzien. “Er is al een masterplan opgesteld dat de grote lijnen vastlegt, maar nog niets is definitief beslist. Het stadsbestuur vindt het belangrijk om de bewoners en handelaars van de stationsbuurt, de reizigers en alle geïnteresseerden bij het project te betrekken”, benadrukt schepen voor stadsvernieuwing Filip Liebaut. Meedenken en –praten kan via een handige website:...

Lees meer…


Werken tunnel Uitbreidingslaan binnenkort van start

Gepost op 18/10/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker a31.jpg

De werken aan de tunnel onder het spoor tussen de Uitbreidingslaan en de Klipsenstraat gaan van binnenkort start. In de week van 6 november zal men beginnen met bomen te rooien langsheen de Uitbreidingslaan en de Klipsenstraat.

Op maandag 6 en dinsdag 7 november zal er hierdoor hinder zijn. Gedurende een 3-tal uur wordt het deel van de Uitbreidingslaan tussen de rotonde op de N70 en de Toekomstlaan afgesloten voor alle verkeer. Men rijdt dan tijdelijk rond via N70 / Waterstraat en...

Lees meer…


Uitgebrande winkel niet ten gevolge van streetrace

Gepost op 16/10/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker facebookhoofding.jpg

De dramatische gebeurtenis van afgelopen nacht heeft heel Lokeren geschokt. Een auto is op de Markt in de vitrine van een leegstaande klerenwinkel gereden, waardoor een zware brand ontstond. “Er is één dodelijk slachtoffer te betreuren”, meldt burgemeester Filip Anthuenis. “Onze politie heeft de chauffeur van de auto gearresteerd. Hij wordt nu ondervraagd. Dankzij de camerabeelden kunnen we met zekerheid zeggen dat het geen streetrace betrof.”

De klap...

Lees meer…


Stavaza werken Fernand Hanusdreef

Gepost op 09/10/2017 in Algemeen nieuws en In de kijker a31.jpg
Inmiddels zijn alle voetpaden aangelegd en is de heraanleg rond de kerk grotendeels uitgevoerd. Enkel ter hoogte van het plein voor de kerk moet er nog een herstelling aan het beton gebeuren, en worden de woningen naast het kerkhof op de nieuwe riool aangesloten.
 
Het laatste deeltje van de renovatiewerken in uw straat, nl. de aanpassing aan het kruispunt met de Nieuwe Dreef en de asfalteringswerken, zijn eind oktober gepland.
 
In de week van 9 oktober worden de bestaande, maar...

Lees meer…


Bekijk het archief