Nieuws

Schreeuw de Rode Duivels naar de finale

Gepost op 04/07/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker brazil-croatia-berlin-june-13-2006-2-1442377.jpg

Wedstrijden op groot scherm, op het evenementenplein (Markt)

De Rode Duivels zijn op het WK in Rusland aan een succesverhaal bezig. Smeer je keel maar al voor de volgende matchen van onze Belgen. Stad Lokeren zendt i.s.m. de horeca en enkele verenigingen ook deze wedstrijden uit op groot scherm. Een twaalfde man kan niet ontbreken bij volgende wedstrijden, telkens op het evenementenplein (Markt).

  •          Vrijdag 6 juli om 20 uur, i.s.m. Den...

Lees meer…


Hobbyhouders mogen geen kippen overdragen

Gepost op 02/07/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker ISS_3640_00150.jpg
Het Voedselagentschap heeft de ziekte van Newcastle vastgesteld bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Het FAVV legt vanaf 2 juli dan ook nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het ganse grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen, …) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, duiven (met uitzondering van wedstrijdduiven), fazanten, patrijzen en loopvogels...

Lees meer…


Test be-alert op 5 juli

Gepost op 02/07/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker klein.jpg

Meteen verwittigd bij een noodsituatie in Lokeren? Op 5 juli test onze gemeente BE-Alert. Die dag zullen zullen we sms- berichten en e-mails versturen naar onze inwoners die ingeschreven zijn. Registreer je op www.be-alert.be en ontvang donderdag een bericht!

Lees meer…


Werken zebrapad Stadsmuseum

Gepost op 29/06/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker a31.jpg

Vanaf maandag 2 juli zal gewerkt worden aan het zebrapad aan het museum (overgang Markt naar Grote Kaai). Vermoedelijke duur van deze werken: van maandag 2 juli tot 13 juli!

De werken worden gesplitst zodat steeds één rijstrook open blijft. Omdat het aan de Markt onmogelijk is om verkeer beurtelings te laten passeren (file en problemen op de ganse rotonde aan de Markt) is er voor gekozen om slechts één rijrichting door te laten gedurende deze werken:

  •  ...

Lees meer…


Waakzaamheidsfase leidingwater van kracht

Gepost op 29/06/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker 1.jpg
Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Droogte in combinatie met warme dagen, zorgt voor hoog leidingwaterverbruik. In een aantal steden en gemeenten wordt de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld.De waakzaamheidsfase wordt ingesteld omdat de vraag naar leidingwater het aanbod dreigt te overtreffen. Als de vraag naar leidingwater nog verder toeneemt, is het niet uitgesloten dat er zich bevoorradingsproblemen kunnen voordoen. Het is van belang om het leidingwaterverbruik niet verder te...

Lees meer…


Lokeren renoveert oud-spoorwegpad in Eksaarde

Gepost op 21/06/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker a31.jpg

Het fiets- en wandelpad tussen de Muylaertstraat en de Weehaagstraat in Eksaarde krijgt een grondige renovatie. Dinsdag 26 juni start de aannemer met plaatselijke herstellingen op plekken waar de boomwortels het asfalt hebben opgeduwd. Daar komt een tijdelijke verharding, die alvast meer comfort zal bieden voor fietsers en wandelaars. In augustus, na het bouwverlof, krijgt het traject een volledig nieuwe asfaltlaag.

“Bij deze renovatie streven we naar een duurzame oplossing”,...

Lees meer…


Verkiezingen 2018: volmachten

Gepost op 19/06/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker gemeenten-uiten-zorgen-handmatig-stemmen-tellen-bij-verkiezingen.jpg

Download hier de modelbrief waarvan sprake in onderstaande tekst
Download hier document formulier A95

 

Volmachten

In België geldt de stemplicht. Het is echter mogelijk dat u zich, om uiteenlopende redenen, op de dag van de verkiezingen niet naar het stembureau kan begeven om uw stem uit te brengen. In dat geval kan u toch stemmen door een volmacht te geven aan een andere kiezer.

In welke gevallen ?

  1. u bent omwille van medische redenen niet in staat om te gaan stemmen, een...

Lees meer…


Stad geeft Spletterenbrug haar jeugdige look terug

Gepost op 18/06/2018 in Algemeen nieuws en In de kijker spletterenbrugkl.jpg

Spletterenbrug, de brug over de Moervaart die een lange geschiedenis kent, gaat helemaal worden gerenoveerd. De stad wil ze in haar vroegere glorie herstellen, compleet met de donkergrijze kleur die ze in haar begindragen droeg. Het werk begint rond 25 juni, en zal duren tot begin september. Pleziervaart en fietsverkeer zullen altijd kunnen passeren.

Spletterenbrug is een beeldbepalend element in het landschap van de Moervaart, en heeft een bewogen geschiedenis doorgemaakt. Vanaf 1867...

Lees meer…


Sherlock-dagen aan Kunstacademie

Gepost op 12/06/2018 in Kunstacademie sherlock.jpg

Sherlock-dagen van 18 tot en met 23 juni 2018!

Openklasdagen

Van 18 tot en met 23 juni 2018 kan je in Kunstacademie Ter Beuken net als Sherlock Holmes komen zoeken, en vinden, wat jou interesseert! Je bent van harte welkom om onze lessen te komen bijwonen.

Wil je je zoektocht een beetje plannen, dan hebben we hieronder opgelijst welke lessen gegeven worden:

 

Lokeren:

Maandag:

Piano, Klarinet, Zang, Viool en altviool, Begeleidingspraktijk piano, Gitaar, Koor, Slagwerk en Groepsmusiceren,...

Lees meer…


Start inschrijvingen

Gepost op 01/06/2018 in Kunstacademie

Vanaf maandag 4 juni kunnen de huidige leerlingen inschrijven voor volgend schooljaar.  Zij krijgen per email de website doorgestuurd waar ze een moment kunnen vastleggen voor hun inschrijving.  Deze inschrijvingen gaan door in Lokeren.

Vanaf maandag 25 juni kunnen nieuwe leerlingen zich inschrijven.  De link naar de website voor de afspraken voor de nieuwe leerlingen zal op maandag 18 juni hier gepubliceerd worden.

Op volgende dagen kan iedereen inschrijven (zonder vooraf een...

Lees meer…


Bekijk het archief